Mikä on SalesKey-testi?

SalesKey-testillä mitataan käyttäytymismalleja, jotka vaikuttavat myyntihenkilön kyvykkyyteen saada aikaan tulosta. Miksi tämä on tärkeää?

Työmarkkinoilla olevien myyntihenkilöiden taso on kirjava. Myyntityöhön hekevien tai jo myyntityössä toimivien joukossa saattaa olla alisuorittajia. Siellä on melko varmasti keskivertomyyjiä. Saattaapa joukossa olla joku huippumyyjäkin tai sellaiseksi kasvava.

Varmaa kuitenkin on, että lähes jokainen myyntitehtävissä ollut osaa luoda itsestään hyvän ja tehokkaan vaikutelman muutaman tapaamisen ajan. Jos haastattelija tapaa viisi hakemusten perusteella sopivinta henkilöä, kaikki saattavat vaikuttaa hyviltä myös haastattelujen jälkeen. Palkkauksen jälkeen käy kuitenkin ilmi, että myyjä jää ensimmäisenä vuotena kauas tavoitteistaan ja jatkokin näyttää heikolta.

Myyntikyvykkyyden parantamisessa on kaksi vaihetta: testaus ja tulosten ymmärtäminen sekä valmennus ja kyvykkyyden parantaminen. Testaamalla mitataan käyttäytymismalleja, jotka vaikuttavat myyntihenkilön kyvykkyyteen saada aikaan tulosta.

Kenelle?

SalesKey-testiä voi käyttää myynnin johtamisessa ja rekrytointivaiheessa. Mitä jos tulokset ovat huonot? Ei hätää: ihan kaikki voivat kehittyä myyjinä. Myyntikyvykkyyttä parannetaan esimerkiksi henkilökohtaisella valmennuksella, jossa käsitellään henkilön vahvuuksia ja kehityskohteita. 

Täytä lomake ja lataa SalesKey-esite!